Dat zakelijke events veranderen is voor niemand meer een verrassing. De verwachting is dat kleinschalige, online en hybride evenementen de norm worden, in ieder geval voor de rest van 2020. De grootschalige, internationale evenementen zullen (helaas) moeten wachten tot nader order.

Deze verandering zal ook een impact hebben op jouw event team. Eventbranche beschrijft een aantal voorbeelden hoe het evenement vak zich zal aanpassen. Er komen mogelijk nieuwe rollen en andere standaarden. Maar wat betekent dit voor jouw team? Wat moet je en kun je verwachten van jouw eventmanager(s)?

Focus op de juiste doelgroep is belangrijker dan ooit. Tot wie moet je je nou echt richten met de contact momenten nu je minder relaties mag en kan uitnodigen. Bezoekers gaan ook kritischer zijn op hun selectie voor het bijwonen van een evenement. Ze hebben nu ervaren dat het verkrijgen van kennis en informatie ook goed online kan. Dus wat zijn de beweegredenen om straks wel weer naar een evenement te gaan, of om juist online bij elkaar te blijven komen? Netwerken met de juiste connecties – écht verbinden – relevante content en de overall experience. Het totale plaatje moet nog meer kloppen dan voorheen. Het komt erop neer dat je heel goed moet bepalen waarom je evenementen organiseert, voor wie en wat het doet voor jouw organisatie.

Naast de bestaande mindset en vaardigheden, zullen de eventmanagers van de toekomst meer strategisch moeten denken en handelen. Focus, fact based werken en rapporteren op basis van data wordt de nieuwe norm. Strategische keuzes over de inzet van evenementen worden onder andere gemaakt op basis van waarde en potentie van de te nodigen doelgroep, organisatiedoelstellingen en gerichte content, eventueel in lijn met overkoepelende thema’s. Maar hoe neem je jouw team mee in deze nieuwe aanpak?

Het start met het einddoel voor ogen, een duidelijke focus in aanpak voor jouw event team van de toekomst. Waar wil je staan als team, welke ambitie heeft de organisatie en hebben de mensen uit jouw team en in hoe verre sluit dit bij elkaar aan? Wie heb je intern nodig voor vervolgstappen?

Wij hebben afgelopen jaar bij verschillende (grote) bedrijven teams begeleid in de transformatie naar een (nog) strategischere aanpak op event marketing. Heb jij ook behoefte om deze transitie samen met ons op te pakken? Wij verzorgen graag een op maat gemaakt coaching traject voor jou en/ of jouw team.