Maak events van strategisch belang binnen jouw organisatie

Persoonlijke coaching voor gedreven event managers

Events zijn vaak een sluitpost. Ze worden last minute georganiseerd, het is hollen of stilstaan met strakke deadlines. Collega’s en opdrachtgevers hebben ad hoc ideeën bij events die niet altijd aansluiten bij de doelen van de organisatie. Andere afdelingen verzinnen zelf een event en jij wordt te laat betrokken.

Als event manager voel je je voorbij gelopen en niet serieus genomen. Je voelt je gefrustreerd. Uit events wordt niet het optimale gehaald, daar word jij op aangekeken. Je baalt van jouw rol, hoe jouw specialisme gezien wordt en vooral hoe weinig aandacht er besteed wordt aan het klant gericht aanpakken van jouw events. Je worstelt hiermee, maar komt niet verder binnen de organisatie. Je lijkt er helemaal alleen voor te staan. En het erge is, je weet niet waar je moet beginnen om hier verandering in aan te brengen.

Hoe ziet event management eruit in organisaties die dit professioneel aanpakken? Wat is nou een best practice voor mij als event manager?

De event manager heeft een rol met daadkracht en gebaseerd op relevante inzichten. De event manager wordt hiermee de adviseur en expert ipv alleen uitvoerend. Er wordt geluisterd omdat men ziet dat de event manager de kennis heeft om hen mee te nemen. De event manager wordt veel meer een sparring partner.

Maar waarom lukt dit veel event managers niet?

Hoe komt het nou dat veel organisaties hun event management nog niet die centrale rol kunnen geven? Natuurlijk ligt dat aan de organisatie, events zullen vaak niet serieus genoeg genomen worden. Maar de event manager heeft daar ook een belangrijke rol in. Als event manager ben je heel dienstverlenend, je werkt altijd onder grote druk. Maar je moet ook ruimte maken om erboven uit te stijgen, te werken aan jouw rol en die belangrijke plek binnen de organisatie. Je bent druk, je rent van hot naar her. Je ziet dat dingen niet lukken maar je hebt geen idee wat je er aan kan doen. Het is door de hectiek niet gemakkelijk om jezelf aan je haren uit het moeras te trekken. Als de event manager het al niet weet als expert, hoe kom je dan verder?

Zulke event managers hebben het gevoel dat ze alleen er niet doorheen komt om zelf en als organisatie deze groeistappen te maken. Wij zien dit bij veel van onze klanten, allemaal getalenteerde, hardwerkende mensen.

Wat heb je nodig?

Wat nodig is om met events een centrale rol in de organisatie te krijgen is dat jij als event manager op tijd wordt opgeschakeld.. Dat collega’s jou en jouw rol serieus nemen, dat jouw visie wordt begrepen en nageleefd, dat je op tijd wordt betrokken en vanaf de start aan tafel zit. Je hebt overzicht van alles wat in de organisatie gebeurt. Je voert niet alle events zelf uit maar hebt wel de regie.

Jij als persoon gaat een groeislag maken naar een volgend level. Dat kan je niet zelf, daar heb je hulp van buiten voor nodig. Een sparring partner. Iemand die andere organisaties kent en weet hoe zij events professioneel inzetten en het jou ook kan leren

De oplossing: persoonlijk coaching

Met een traject van persoonlijke coaching kan je in korte tijd wèl enorme stappen zetten. Zowel in je persoonlijk professionaliteit als event manager als in hoe jouw organisatie met events omgaat. Klanten van ons kunnen binnen 3 maanden daar een enorme slag in maken.

“Marike coached and helped me in making the changes in our event approach in line with the ambitions of our company”.

Machteld Vos , Adyen

En zo is het straks

Na persoonlijke coaching sta je als event manager veel steviger in je schoenen. Je weet  hoe je moet omgaan met lastige of veeleisende afdelingen die steeds ad hoc bij jou komen voor het organiseren van events, die eigenlijk niet altijd passen bij de organisatie strategie. Je kan de meerwaarde van je events aantonen aan jouw collega’s, de event afdeling staat nooit meer ter discussie.

De event kalender is een gegeven en jouw jaar planning is leidend. Events hebben een duidelijke doelstelling voor een gerichte doelgroep, dragen altijd bij aan de ambities en strategie van de organisatie en de resultaten zijn goed aan te tonen op basis van de doelstellingen.

Wat krijg je?

Als we samen aan de slag gaan met een traject van persoonlijke starten we met een persoonlijke lunch met een uitgebreide intake. We hebben wekelijks contact over een vaste periode. Hetzij telefonisch of bijvoorbeeld door samen te wandelen. Daarbij mag je gebruik maken van onze kennis en tooling voor het waardevol inzetten van event management.

Wie zijn wij?

Wij zijn Maayke en Marike, wij begeleiden en coachen professionals, leidinggevenden en teams binnen diverse organisaties op het gebied van event marketing. We werken en hebben gewerkt voor diverse organisaties zoals ABN Amro, Op Employers Institute, Korn Ferry, Wolters Kluwer, Nationale Nederlanden, BNP Paribas, het Rijksmuseum en de Politie Nederland.

Wat moet ik doen om nu met jou aan de slag te gaan?

Ik  kan me voorstellen dat jij je afvraagt of deze persoonlijke coaching voor jou geschikt is.  Daarom starten we altijd met een telefonische scan van 30-45 minuten waarin jij jouw organisatie beschrijft en de stappen die je wilt zetten. We bespreken samen of en hoe wij jou daarbij kunnen helpen. Klik hier om je nu aan te melden voor deze telefonische scan.

Investering

Veel organisaties stellen talentvolle medewerkers in staat om coaching te krijgen om hun talenten sneller te ontwikkelen. Dit traject is echt een investering in jezelf en in het professioneel runnen van events binnen jouw organisatie.

Vaak kan je de investering voor persoonlijke coaching halen uit je ontwikkel budget of als onderdeel van je event budget

Onze coaching trajecten zijn altijd voor een vaste termijn die we van te voren afspreken. Persoonlijke coaching voor 3 maanden is al mogelijk vanaf 5000 exclusief BTW. Dit is inclusief alle voorbereiding, follow up, reistijd en reiskosten. Dit brengen we niet in rekening.

De intake kunnen we buiten jouw organisatie doen, bijvoorbeeld samen lunchen (op onze kosten) op een inspirerende plek. Maar het kan ook bij jou op kantoor in een persoonlijk gesprek van 2 uur zodat je jouw stukken kan laten zien. Met de meeste cliënten hebben we vervolgens wekelijks contact, dit kan door een half uur tot uur samen bellen en de voortgang bespreken. Hierin kan jij de follow up en voortgang nav van ons voorgaande gesprek aan ons voorleggen

Onze persoonlijke garantie

Ben je niet tevreden na onze intake lunch of twijfel je aan het traject? Meld dat binnen 24 uur op de mail en je krijgt je complete inschrijf geld retour.

Bonus

  • Tijdens onze samenwerking kunnen we natuurlijk ook lopende issues – in bijvoorbeeld samenwerkingen of event management gerelateerde zaken –  meenemen
  • Daarnaast kunnen we natuurlijk kijken naar jouw persoonlijke ontwikkelpunten en indien toepasbaar kunnen we die opnemen in het coaching traject
  • Ten slotte ontvang je van ons het Handboek voor strategisch eventmarketing, waar wij onze bijdrage aan hebben mogen leveren.

PS: nog een laatste zetje?

Vraag je je af hoe je dit traject aan jouw manager moet verkopen? Op basis van de intake krijg je van ons een voorstel voor jouw persoonlijk begeleiding, wat je ook 1 op 1 aan je manager of HR kan voorleggen. Zij hoeven het vervolgens alleen nog maar goed te keuren.

Je kan contact met ons opnemen via ons contactformulier of gewoon even bellen naar 06-30858388.

Marike & Maayke