Jan vertelt met trots over het jaarlijkse muziek evenement dat ze sponsoren. Hij is persoonlijk betrokken bij dit evenement. Hij heeft er voor gezorgd dat zijn bedrijf dit evenement ging sponsoren. Zijn ogen beginnen te stralen. Een keer per jaar wordt er een groot evenement georganiseerd waar ze klanten voor kunnen uitnodigen. Het is een geweldig evenement. Echt alles erop en eraan. Er wordt veel tijd gestoken in het nodigen van hun belangrijkste klanten, de locatie wordt mooi aangekleed, er wordt goede catering besteld. Het ontbreekt de klanten aan niets.

Dat mag ook wel, het is een kostbaar verhaal. Er gaat een groot deel van ons totale event budget naar toe.

‘Wat interessant. Ik wist niet dat jullie dit sponsorden. Ik dacht dat jullie concullega de sponsor van dit evenement was.

Jan knippert met z’n ogen en kijkt een beetje verward. ‘Ja, dat klopt. Zij zijn inderdaad hoofdsponsor. Wij zijn een van de partners.

Hoe onderscheiden jullie je tijdens het evenement ten opzichte van hen?

Jan begint een beetje ongemakkelijk te wiebelen op zijn stoel. Hij voelt dat er iets niet helemaal klopt. ‘Nou, niet zozeer op hoe het eruit ziet maar wij ontvangen de gasten’. Hij staart voor zich uit en denkt na.. Het lijkt alsof hij zich iets begint te realiseren..

Een paar weken later krijgen we een mail van Jan. Trots laat hij weten de sponsoring te hebben beëindigd. ‘Ik heb nog eens goed nagedacht over het evenement. Ik vond het toch niet zo’n goede match als ik initieel dacht. De concurrent is erg dominant zichtbaar. En het kostte enorm veel geld. Ik vond het wel moeilijk hoor. De organisator is een goede vriend van me’.

Jan laat weten dat ze het budget wat ze nu overhouden investeren in een lokaal evenement waar ze hun naam aan mogen verbinden, prominent zichtbaar zijn en zowel klanten als collega’s aan kunnen deelnemen. Money well spent.

Wil jij, net als Jan, ook weloverwogen keuzes maken over de aanpak van jouw events en sponsoractivatie?

Wil jij, net als Jan, ook weloverwogen keuzes maken over de aanpak van jouw events en sponsoractivatie? Neem gerust contact met ons op voor de Event Strategy Scan.

*waargebeurd maar niet zijn echte naam.