In één van onze vorige blogs kon je lezen over het waarom, wat, hoe en met wie je het beste kan evalueren. Wanneer je uit de evaluaties relevante data inzichtelijk hebt, heb je een mooie start gemaakt voor jouw event marketing aanpak 2020.

Wat gaat 2020 eigenlijk brengen? Volgens het opdrachtgeversonderzoek van IDEA zitten budgetten in de lift en zal deze trend in 2020 zich volgens de onderzochte bedrijven voortzetten: bij 85 procent van de opdrachtgevers zullen de budgetten stijgen of gelijk blijven.

Er staan komend jaar in Nederland in ieder geval genoeg mooie events op de kalender waar je prachtige hospitality activaties omheen kan bouwen. SAIL Amsterdam, Formule 1, Eurovisie Songfestival en het EK Voetbal om er maar een paar te noemen. De keuze is reuze. Maar is het logisch dat je hier met klanten naartoe gaat? En met welke klanten? Plan je daarnaast ook inhoudelijke events om de expertise van jouw organisatie aan het voetlicht te brengen?

Een hele hoop vragen waar je wellicht nog een antwoord op moet formuleren. Wat hierin kan helpen is het opstellen van een duidelijke event marketing strategie. Hierin maak je een doorvertaling van de organisatie en marketing doelstellingen naar de event marketing aanpak voor het komend jaar. Wat worden de belangrijkste pijlers, welke criteria stellen we voor de klanten die we zeker moeten zien zijn en wat ga je hen aanbieden: inhoud, netwerk of beiden? Een mooi relatie event zoals hierboven beschreven of toch een inhoudelijk seminar waarmee de organisatie zijn thought leadership naar voren kan brengen. Zijn er belangrijke thema’s die altijd terug dienen te komen en welke branding ga je inzetten?

Idealiter maak je zo’n aanpak niet alleen maar ga je tijdig om de tafel met belangrijke stakeholders zoals collega’s van Sales en Marketing. Op deze manier voorkom je dat je mooie events organiseert die niet aansluiten bij de wensen van de klant of niet in lijn zijn met de geplande marketing campagnes. En, niet onbelangrijk, je creëert met betrokkenheid ook buy in. Want hoe mooi jouw events ook zijn opgezet, wanneer jouw collega’s van de ‘front office’ er geen heil in zien is het onbegonnen werk en kan je jouw beoogde ROI wel aan de kapstok hangen.

Hulp nodig bij het opstellen van jouw event marketing strategie? Ga naar www.corporate-event-strategy.com en download eenvoudig een template.